artikel

Ruim 250 activiteiten rond Week van de Zee

Horeca

Van 16 tot 26 mei vindt voor het eerst in heel Nederland de Week van de Zee plaats. Onder het motto ‘de zee is even overal’ organiseren meer dan honderd organisaties ruim 250 activiteiten rond het thema kust en zee.

Ruim 250 activiteiten rond Week van de Zee

Het programma varieert van een zeefilmfestival in Amsterdam en Utrecht tot strandjutten op Ameland en een wetenschappelijke zandkastelenwedstrijd. De Week van de Zee is een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement waarbij de kust en de zee elf dagen lang centraal staan.

‘De zee is ons grootste natuurgebied, een bron van onze economie en een belangrijke inspiratiebron. Toch zijn er weinig mensen die de zee echt kennen. Daarom hebben we het initiatief genomen voor dit evenement’, zegt organisator van het evenement Onno Bakker.

Een groot aantal instanties grijpen de Week aan om te laten zien hoe belangrijk de zee en de kust voor ons land zijn. Enkele hoogtepunten van de activiteiten zijn: Expeditie Springvloed, speciale zee belevingsroute op Forteiland IJmuiden met een boottocht, roggen aaien en de publieksdag duurzame energie uit de zee. Naast activiteiten op het gebied van natuur en milieu is er veel aandacht voor het belang van de zee als inspiratiebron voor films, boeken en kunst en voor de rol van wetenschap en techniek.

Het initiatief voor de Week van de Zee komt van Kust en Zee, een samenwerkingsverband van Stichting De Noordzee, Stichting Duinbehoud, de Kustvereniging EUCC en EcoMare.

Meer informatie vindt u op de website: www.weekvandezee.nl

Nog meer activiteiten en tips? De Horecakalender.

Reageer op dit artikel