artikel

Salade van gemarineerde paling

Horeca

Ingrediënten:
200 g gerookte paling
alternatief: gerookte forel
1 eetlepel kappertjes½
eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie extra vierge
2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
zout, peper
1 krop eikenbladsla
1 komkommer

Salade van gemarineerde paling

Snijd de palingfilets in stukken van ca. 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van citroensap en olijfolie. Roer de kappertjes en de Italiaanse kruiden erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stukjes paling erdoor.

Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de sla over 4 borden. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte dunne repen van de komkommer. Leg de komkommerrepen losjes gevouwen op de sla. Schep de palingstukjes met dressing in het midden op de salade. Serveer met geroosterde toast.

Reageer op dit artikel