artikel

Salade van veldsla met champignons

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram veldsla of andere slasoort
10 kerstomaatjes
1 kleine ui1 ½ eetlepel kruidenazijn
1 theelepel mosterd
3 eetlepels notenolie
4 takjes fijngeknipte peterselie
peper, zout
1 bakje kastanjechampignons
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook, citroensap
2 eetlepels fijngehakte cashewnoten

Salade van veldsla met champignons

Bereiding
Verdeel de sla over 2 bordjes. Snij de tomaatjes doormidden. Pel de ui en snij hem fijn. Roer in een kommetje een sausje van de azijn, de mosterd, de olie, peterselie, ui en peper. Leg de halve tomaatjes op de sla. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Verhit de boter of margarine in een koekenpan. Pers het teentje knoflook boven de pan uit. Doe de plakjes champignon in de pan en bak deze in ongeveer 3 minuten mooi bruin van kleur. Strooi er een beetje zout en peper over en besprenkel de gebakken champignons met citroensap. Verdeel de champignons over de sla. Sprenkel de dressing over de salade. Strooi tenslotte de gehakte noten over de champignons. Lekker met donkerbruin brood.

Reageer op dit artikel