artikel

Salades

Horeca

In een klimaat als dat van Zuid-Afrika zijn barbecues (braaivleis) en picnics aan de orde van de dag. Salades horen daarbij. Twee populaire salades zijn Sousboontjies en Kerrieboontjies. Ze kunnen vers gemaakt en gegeten worden maar in Zuid-Afrika werden deze salades veelal geweckt.

Salades

Sousboontjies
Ingrediënten:
300 g ui
100 ml maïsolie
400 g bruine basterdsuiker
200 ml water
600 ml azijn
2,5 kg gekookte rode kidneybonen
zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de ui fijn bak deze in de olie. Voeg suiker, water en azijn toe. Voeg als alle suiker is opgelost de kidneybonen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 10 minuten sudderen.Breng op smaak met zout en peper.Weck de salade desgewenst.

Kerrieboontjies
Ingrediënten:
2 kg slabonen
3 uien
50 ml maïsolie
1 Spaanse peper
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel koenjitpoeder
500 ml witte wijnazijn
400 g suiker
zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd de slabonen in stukjes van 2 cm en blancheer ze tot beetgaar. Snijd de uien fijn en bak de fijngesneden ui in de olie. Snijd de Spaanse peper fijn. Voeg de fijngesneden Spaanse peper en de kerriepoeder en de koenjitpoeder toe aan de gebakken uien. Voeg ook de wijnazijn en de suiker toe. Breng dit mengsel aan de kook. Voeg als alle suiker is opgelost de geblancheerde bonen toe. Laat ze 5 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.Weck de salade desgewenst.

Reageer op dit artikel