artikel

Schorseneren met biersabayonsaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram schorseneren
2 eetlepels water

voor de biersabayonsaus: 2 eidooiers
1 ½ theelepel maïzena
1 dl bier (pils) of appelsap
1 dl (koks)room
1 eetlepel citroensap
1-2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
zout
peper
1 eetlepel fijngeknipte dille of kervel

Schorseneren met biersabayonsaus

BereidingswijzeBoen de schorseneren schoon onder koud stromend water. Schrap ze bij gedeelten af. Snij steeds geschrapte stukjes van 4-5 cm af, spoel ze onder de kraan en leg ze direct in een magnetronbestendige ronde schaal, waarin de stukjes naast elkaar kunnen worden neergelegd. Voeg het water toe en kook de schorseneren, afgedekt, 4-6 minuten bijtgaar, ca. 750 watt. Laat de groente nagaren.

Maak intussen de saus ook in de magnetron. Klop de eidooiers los met de maïzena en het bier of appelsap in een magnetronbestendige maatkan met een inhoud van 1 liter. Zet de kan in de magnetron, onafgedekt, 1-2 minuten, ca. 750 watt. Voeg de room en het citroensap toe, roer goed en zet de kan terug in de magnetron, 2-4 minuten, ca. 450 watt. Klop elke 15-20 seconden met een garde tot de saus gebonden is. Voeg op het laatst de geraspte kaas, zout en peper naar smaak en de dille of kervel toe. Serveer de saus over de schorseneren. Lekker met kalfsvlees en gekookte aardappeltjes.

Vegetarische variatie: schorseneren combineren uitstekend met hardgekookte eieren en gekookte aardappeltjes.

Reageer op dit artikel