artikel

Scoren met patatje pindasaus

Horeca

Een hard geschoten bal zou zomaar op het dak van snackwagen Jason’s Place van Wim en Hannie Wielenga kunnen landen. Want de wagen staat vrijwel aan de voet van het stadion De Kuip in Rotterdam. Ook bij de Feyenoord-voetballers staat het bedrijf bekend vanwege de zelfgemaakte frites en pindasaus.

Scoren met patatje pindasaus

Ja, er komen zo af en toe voetballers van Feijenoord een frietje eten, beaamt Wielenga. Dat wordt duidelijk door foto’s op de snackvitrine waarop Wielenga trots straalt naast vedetten van Feijenoord, waaronder Shinji Ono. Wielenga heeft de Japanner zelfs een handje geholpen met voetballen. ‘Toen Ono hier iets kwam eten zei ik dat hij zondags zou scoren als hij een frietje pindasaus nam.’ De middenvelder genoot van de frites, scoorde de daaropvolgende thuiswedstrijd en werd bovendien ‘man of the match’. ‘

Ver na de wedstrijd, die zondag, stopte een irritant toeterende auto in de nabijheid van de kraam. ‘Ik dacht: man hou op met die herrie.’ Toen hij keek, bleek het een blij zwaaiende Ono te zijn. ‘Toch leuk dat hij nog aan dat frietje dacht.’

Op wedstrijddagen is het druk met supporters. Door de week moet de snackwagen het hebben van de bedrijven op het nabijgelegen bedrijventerrein. Winkelbezoekers, vrachtwagenchauffeurs en passanten weten het bedrijf dan te vinden.

‘We zijn een klein tentje met een grote naam’, vertelt Wielenga . ‘Dat is vanwege de kwaliteit van onze spullen.’ Hij is trots op de zelf gemaakte frites en pindasaus. ‘Daar komen de klanten speciaal voor. Ik heb op de drukke wedstrijddagen altijd wat diepvriesfrites in voorraad, maar hoor klachten als ik die noodgedwongen moet gebruiken.’

De grote-steden-problematiek van Rotterdam gaat niet aan de snackwagen voorbij, vertelt Hannie. ‘Ik ben een keer overvallen. Gelukkig heb ik ze uit de wagen weten te jagen. Ze sloegen op de vlucht toen er klanten aankwamen.’

Reageer op dit artikel