artikel

Sexy

Horeca

Wijn Sexy noemen en dat prominent op de fles zetten. Laat u echter niet misleiden, want Sexy is volgens importeur Tagus Trading ook een interessante en zeer goed gemaakte wijn. Deze kwaliteitswijn is afkomstig van Fita Preta Vinhos in het zuiden van Portugal en wordt gemaakt door David Booth en António Maçanita.

Sexy

Sexy bestaat voor 75% uit Portugese druivenrassen. De rode variant is een blend van touriga nacional (50%), cabernet sauvignon (15%) en syrah (10%). De helft hiervan rijpt negen maanden op nieuwe Franse eiken vaten (medium toast).

Ondanks de gewaagde naam werd Sexy Wine lovend ontvangen en werd Fita Preta Vinhos in 2006 uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming van de Alentejo. Na de rode Sexy werd in 2006 voor het eerst de rosé en in 2007 de witte wijn gebotteld. De drie wijnen kregen al verschillende belangrijke internationale onderscheidingen (zie de website).

Sexy Wine is in 2005 in België geïntroduceerd en staat inmiddels op de kaart van meerdere sterrenrestaurants, waaronder C-Jean in Gent en Bistrot du Mail in Brussel.

Tagus Trading, Huizen. Tel. (06) 21 21 88 75. www.sexywine.nl; www.tagustrading.com.

Reageer op dit artikel