artikel

Sierlijk garneren

Horeca

Er is weer vraag naar boeken over garneren. Het is al een aardig tijdje geleden dat er iets verscheen op dat gebied. Voor wie aan de gang wil met het snijden van bloemen en beestjes uit harde groente- en fruitsoorten, is het boekje Sierlijk Garneren met Groente en Fruit een goede keus. Aardappels omtoveren in rozen, van een courgette een zwaan maken, een appel veranderen in een zwaan; het komt allemaal aan de orde. Een duidelijk overzicht van geschikte gereedschappen en hulpmiddelen mag natuurlijk nooit ontbreken en is dan ook in dit boekje aanwezig.

Sierlijk garneren

Hoewel Sierlijk Garneren hoofdzakelijk gaat over het snijden van bloemen en dieren uit harde groenten en fruit, wordt ook even ingegaan op het modelleren van boter en het maken van gesuikerde bloemen. Een aardige tip is bloem-ijsblokjes maken voor in ijsthee, limonades en vruchtensappen. Hiervoor kunnen jasmijn, boterbloemen, vergeet-mij-nietjes, wilde roosjes en madeliefjes dienen. Maar of dat een goed advies is… Beter lijkt het om hiervoor toch maar de eetbare bloemen te gebruiken die in de handel te koop zijn.

Was de bloemen goed en verdeel ze in ijsblokjesvormen. Vul deze op met koud water en zet ze in de diepvries. Houd er rekening mee dat bloemen bij dergelijke lage temperaturen snel verslechteren. Daarom is het aan te raden hoogstens een paar dagen voor gebruik de ijsblokjes te maken.

Sierlijk Garneren wordt uitgegeven bij Forte Uitgevers en is samengesteld door Emanuela Caldirola en Sergi Barzetti.
ISBN 90 5877 179 2.
Prijs €15,90.

Reageer op dit artikel