artikel

Simply Bread

Horeca

Marcel Voermans stond jarenlang als kok in de keukens van toonaangevende bedrijven. Pirandello in Landgraaf, Halvemaan in Amsterdam, Parkheuvel in Rotterdam en uiteindelijk zijn eigen zaak, Impressionist in Bladel. Maar eigenlijk wilde hij iets anders. Ontbijt en lunch in een nieuw daglicht. En zo geschiedde. Simply Bread in Maastricht is, als het aan Voermans ligt, het begin van een imperium.

Simply Bread

‘Ik wil met Simply Bread niet alleen het land in, maar ook het land uit’, zegt Marcel Voermans strijdlustig. ‘Ik wil een franchiseketen opzetten. In Nederland, maar ook in Duitsland, België en wie weet nog in enkele andere omringende landen.’

Rijp
Uitgangspunt van Simply Bread is het gebruik van hoogwaardige producten, waar mogelijk vrij van conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen en andere toevoegingen. Het brood is biologisch, het gebak komt uit eigen keuken en de vruchtensappen zijn vers geperst van onder meer ananas, aardbei, grapefruit en mango. ‘Lunch en ontbijt kunnen zich in Nederland nog veel verder ontwikkelen. Als je in de VS gaat kijken, zie je overal winkeltjes als dit, waar je naar wens óf heel snel óf heel uitgebreid kunt lunchen of ontbijten. Ik ben ervan overtuigd dat ook het Nederlandse publiek daar rijp voor is. Maar zolang de mogelijkheden er niet zijn, kan de consument ook niet uit de voeten. Deze formule wordt een klapper.’

Duur
Wat staat er zoal op de kaart? Sandwiches, variërend in prijs van ƒ5,50 tot ƒ12,50. ‘Nu zul je misschien zeggen dat dat duur is, ƒ12,50 voor een Club Sandwich, maar vergis je niet. We hebben het dan over een heel zware sandwich: drie sneetjes biologisch witbrood, verse zalmsalade, gerookte zalm, scharrelei en komkommer. Dat vind je echt niet in de gemiddelde lunchroom.’ Ook ƒ12,50 kost een ‘Club Sandwich Kip & Eend Oriëntaal’. ‘Pikante kip, geroosterde eend en een heel bijzondere hoisin saus.’

Zakenleven
De ‘sandwiches freedom’ geven de consument de mogelijkheid een sandwich naar keuze samen te stellen. Er staan zes salades op de kaart en negen soorten gebak, waaronder een bosvruchten-chococake en een appel-amandeltaart. Koffie is er in tien variaties, water in negen.
Marcel Voermans denkt met zijn formule veel passanten, maar vooral ook het zakenleven te trekken. ‘In Maastricht heb ik al een behoorlijke klantenkring onder de omliggende kantoren. Bedrijven kunnen een bestelfax invullen en wij bezorgen het bestelde aan de deur. Dat slaat enorm aan. Daarnaast hebben we ook klanten die iedere dag zelf een ontbijt en/of lunch komen ophalen. En uiteraard kun je alles ter plekke nuttigen. ‘To eat in & Take out’ staat er dan ook op de ramen.’

Stationsstraat 36. Telefoon (043) 325 99 29. Capaciteit: 28 stoelen. Prijsindicatie: sandwiches van ƒ5,50-ƒ12,50. Open van maandag t/m vrijdag van 8.00-18.30 uur; zaterdag 8.00-16.00 uur.

Reageer op dit artikel