artikel

Sint-Maartenganskoekjes

Horeca

Ingrediënten200 g magere kwark 100 g suiker 8 els olie 6 els melk 1 ei 1 zakje vanillesuiker 1 snufje zout 400 g bloem 1 pakje en 2 afgestreken theelepels bakpoeder rozijnen 3-4 eetlepels citroensap 150 gram poedersuiker Benodigdhedenstuk stevig karton schaar potlood houtenlepel keukenmesje vetvrij papier aluminiumfolie (eventueel) penseel weegschaal kom handmixer WerkwijzePrint of […]

Sint-Maartenganskoekjes

Ingrediënten
200 g magere kwark
100 g suiker
8 els olie
6 els melk
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
400 g bloem
1 pakje en 2 afgestreken theelepels bakpoeder
rozijnen
3-4 eetlepels citroensap
150 gram poedersuiker

Benodigdheden
stuk stevig karton
schaar
potlood
houtenlepel
keukenmesje
vetvrij papier
aluminiumfolie (eventueel)
penseel
weegschaal
kom
handmixer

Werkwijze
Print of teken gans en trek over op karton. Giet de melk langzaam onder voortdurend roeren bij de kwark. Voeg olie, ei, suiker, vanillesuiker en zout toe. Doe daarna bakpoeder en driekwart van de bloem erbij en roer alles tot een glad deeg. Kneed met mixer of met de handen de overige bloem er doorheen.

Bestrooi werkblad met bloem en rol deeg tot ongeveer 1 cm dikte uit. Leg sjabloon erop en snijd de figuurtjes met een keukenmesje uit. Bestrooi deeg tussendoor steeds met bloem. Bekleed een bakblik met een stuk vetvrij papier en leg de gansjes erop, met voldoende tussenruimte zodat ze kunnen ‘groeien’. Druk in elke gans een rozijn als oog.

Baktijd 15 tot 20 minuten in voorverwarmde oven (elektrische oven 200 graden of gasoven stand 3).Laat even afkoelen. Meng citroensap en poedersuiker. Bestrijk hiermee de gansjes. Laat glazuur hard worden.

Terug naar het artikel

Reageer op dit artikel