artikel

Skilpadjies of muise

Horeca

Ingrediënten:varkensnet500 g Zuid-Afrikaans wild250 g gerookt spek200 g kalfsnier200 g kalfslever100 g ui fijngehakt20 g zoutpeper1 theelepel kaneel100 ml rode wijn10 g peterselie gehakt Bereidingswijze:Week het varkensnet in lauw water met 1 eetlepel azijn. Snijd het vlees (wild) en het spek in blokjes en meng deze met zout, peper en kaneel. Maak een grof gehakt […]

Skilpadjies of muise

Ingrediënten:
varkensnet
500 g Zuid-Afrikaans wild
250 g gerookt spek
200 g kalfsnier
200 g kalfslever
100 g ui fijngehakt
20 g zout
peper
1 theelepel kaneel
100 ml rode wijn
10 g peterselie gehakt

Bereidingswijze:
Week het varkensnet in lauw water met 1 eetlepel azijn. Snijd het vlees (wild) en het spek in blokjes en meng deze met zout, peper en kaneel. Maak een grof gehakt van het vlees en voeg er de rode wijn en de peterselie aan toe.

Snijd de kalfslever en de kalfsnier in kleine blokjes en bak deze licht met de fijngehakte ui in een koekenpan. Laat dit koud worden en meng het vervolgens door het wild/spek gehakt.Haal het varkensnet uit het water en knijp het uit. Snijd er vierkantjes van circa 12 cm uit. Plaats op elk vierkantje een bolletje ‘gehakt’, vouw de stukjes varkensnet dicht en vorm ovale pakketjes van ongeveer 2 cm dik.

Bak de pakketjes aan in een hete pan en laat ze doorgaren in een oven op 160ºC.

Reageer op dit artikel