artikel

Slierasperges ‘Zoals het hoort’ met aspergebotersaus (Europa)

Horeca

Bereidingswijze van de saus: Snijd van de asperges de ondereinden (ongeveer 2 cm) af en laat deze gaar koken. Bewaar van het verkregen vocht 1/2 dl. Laat deze inkoken met room, de witte wijn of Noilly Prat tot ongeveer de helft. Pureer vervolgens de asperges met een staafmixer of blender en passeer de massa door […]

Slierasperges ‘Zoals het hoort’ met aspergebotersaus (Europa)

Bereidingswijze van de saus:

Snijd van de asperges de ondereinden (ongeveer 2 cm) af en laat deze gaar koken. Bewaar van het verkregen vocht 1/2 dl. Laat deze inkoken met room, de witte wijn of Noilly Prat tot ongeveer de helft. Pureer vervolgens de asperges met een staafmixer of blender en passeer de massa door een zeef. Monteer de aus met 100 gram boter en breng het geheel op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Bereidingswijze van de asperges:

Zet de asperges een half uur voor het schillen in koud stromend water. Schil de asperges zorgvuldig en snij na het schillen ongeveer 2 cm van de ondereinden af (de schillen en de resterende ondereinden kunt u gebruiken voor de saus, zie hierboven). Doe de schillen en de resterende ondereinden in een pan, leg hierop een theedoek en leg daarop de geschilde asperges. Giet er ruim water op en voet het zout toe. Breng dit geheel aan de kook. Laat de asperges goed koken en neem dan de pan van het vuur en laat ze 15 tot 20 minuten (met gesloten deksel) doorgaren.

Kook intussen de eieren gedurende acht minuten en pel ze. Controleer de asperges door met een vork in de ondereinden te prikken of te zien of ze voldoende zacht zijn.

Verdeel de asperges over vier borden, snijd de eieren doormidden en leg deze aan de bovenzijde van de asperges, verdeel de ham over de asperges en giet de aspergebotersaus eroverheen. Een gekookt nieuw aardappeltje smaakt er uitstekend bij.

Reageer op dit artikel