artikel

SMAAK verrast gasten Spieren voor Spieren

Horeca

Het nieuwe culinair concept SMAAK is afgelopen vrijdag een groot succes geweest op het jubilerende gala van Spieren voor Spieren. De 10e editie van het benefietdiner werd gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam en werd culinair verzorgd door Van der Linde Party Productions, die aan 450 gasten een exclusief diner serveerde volgens de denkwijze van haar concept SMAAK; de pure smaak een product tot recht laten komen door het toevoegen van slechts één smaakmaker die een smaakcontrast teweegbrengt, gepresenteerd met speciale videobeelden en lichteffecten om de gasten te verleiden en te laten proeven.

SMAAK verrast gasten Spieren voor Spieren

Bij de ontvangst bijvoorbeeld presenteerde de koks hapjes met een unieke smaakbeleving, zoals lichtzoete krabschaar met zacht zure limoensaus en zoete dadels gevuld met appel en omwikkeld met zoute bacon. Vervolgens werden de gasten aan tafel verrast door een ronddraaiend plateau waarop culinaire hoogstandjes gepresenteerd werden, zoals Stellendamse garnalen met limoenkoriander en haringkaviaar gegarneerd met gemarineerde coquille. Verrassende smaakcombinaties, waarbij de gasten met behoud van de pure smaak van de ingrediënten een smaaksensatie beleefden. Het tussengerecht, een saffraanrisotto met rode mul, tijgergarnaal en een beurre Blanc met citroengras werd zeer goed begeleidt door de gesponsorde wijn, een Zuid Afrikaanse Chenin Blanc uit de Private Collection van Spier wijn, geleverd door Vinites.

Na het hoofdgerecht en de veiling met een recordopbrengst van ruim € 480.000,- werden de gasten uitgenodigd voor een informeel dessert in de ontvangstfoyer. Bij binnenkomst in de foyer spraken de gasten elkaar aan vanwege de heerlijke bakgeur van warme chocoladetaartjes met een zachte kern, gemarineerd fruit uit de wok en ter plekke geflambeerde crème brulée met ananas die werden bereid in een grote open keuken. Vanaf de hightech SMAAKVERLEIDERS werden de overige smaakvolle desserts gepresenteerd, ondersteund door beeld en licht om de gasten te verleiden.

De avond werd swingend ingevuld door optredens van onder andere Trijntje Oosterhuis en Anita Meijer. De complimenten voor de culinaire verzorging kwamen van niet minder dan Louis van Gaal namens Spieren voor Spieren en Ralph van Hessen van organisator Winkelman & van Hessen.

Voor meer informatie over het culinaire cateringconcept SMAAK kunt u kijken op www.smaakverleiding.nl

Reageer op dit artikel