artikel

Smoothies

Horeca

Ze hebben het bedacht in de VS: smoothies. Ze zijn het best te vergelijken met een milkshake, maar dan zonder room en bovendien luchtiger. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Serveer een smoothie op het terras; in plaats van een ijscoupe, of als onderdeel van een dessert.

Smoothies

De basis van smoothies bestaat uit een geconcentreerde vruchtenpuree in pastavorm. Doe de pasta in een blender (niet in een keukenmachine) met toevoeging van ijsblokjes en eventueel nog wat vruchtensap en een bijpassende likeur. Draai de massa in circa 20 seconden luchtig en schenk deze uit in een glas. Rietje erin en/of een lepel erbij en de smoothie is klaar om te serveren.Ook in een grand dessert is een smoothie zeker op zijn plaats. Of in een proeverij van (bijvoorbeeld) mango, met mango-ijs, gebakken mango, mangobavarois en een mangosmoothie.De kant-en-klare pasta is in emmertjes verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel