artikel

Snackmarathon voor goed doel

Horeca

Emil Knol van cafetaria De Wielewaal in Hoogeveen hield op 30 november en 1 december een snackmarathon van 36 uur. De helft van zijn verkopen plus een eigen gift, in totaal 2500 gulden, schonk hij aan de rampenfondsen voor Amerika en Afghanistan. De cafetariaondernemer hield voor Snackkoerier een dagboek bij.

Snackmarathon voor goed doel

08.30
Ik start de zaak op met één van mijn medewerkers. Om 10 uur komen de eerste koffiedrinkers al. Om 11 uur open ik de zaak en begint het te lopen. Veel klanten geven wat extra’s om de actie te ondersteunen.

17.00
We draaien een drukke spits tot 20.30 uur. Maar ook daarna gaat het nog door. Tot 5.15 uur hebben we telkens klanten. Er komen vooral vaste klanten die de wekker zetten om ’s nachts de actie te komen steunen. Tussendoor pak ik even anderhalf uur slaap in mijn bus.

06.00
Het moeilijkste uur van de marathon breekt aan. De zaak is leeg. Ik praat met mijn medewerkers, maar iedereen is moe en er vallen stiltes. Ik loop even een rondje in het winkelcentrum. De eerste klanten komen voor het ontbijt. Tot 10.30 uur verkopen we ontbijt.

11.00
De middagspits begint en houdt aan tot 13.30 uur. Ik hou mijn normale rooster aan, dat houdt in dat ik even tijd heb voor mijn twee kinderen. Om 16 uur keer ik terug om media te woord te staan. Het wordt dan superdruk. Dit duurt tot 20:30 uur.

22:55
Klanten bellen me en feliciteren me. De 36 uur is gehaald. Ik vier een feestje met de medewerkers. Ik ben in totaal 41 uur wakker geweest.

01.00
Ik ben thuis en denk met veel plezier terug aan de marathon. Met name de geweldige steun van mijn gezin, medewerkers, klanten en een aantal fabrikanten heeft me goed gedaan. Mijn dochter had een paar T-shirts voor de marathon gemaakt, die ik nog wil veilen. Ik kan nog niet slapen en kijk even tv. De volgende morgen begin ik weer om 10.15 uur. Ik voel me goed.

Reageer op dit artikel