artikel

Snackplek aan het water

Horeca

Oorspronkelijk zat ze in de binnenvaart en ze is een rasechte Amsterdamse. Vandaar dat Marga Meijer samen met haar man juist op deze snackplek terechtkwam, aan het water, bij het veer Amsterdam-Zaandam.

Snackplek aan het water

‘Het water blijft trekken’, geeft Meijer toe. ‘We hebben dit bedrijf, snackbar De Fuik, drie jaar geleden overgenomen. Het stond toe al een tijdje leeg, dus we hebben best moeite moeten doen om weer een klantenkring op te bouwen.’

Pontje als sluiproute
Toen Marga en haar man de zaak overnamen, was het havengebied in Amsterdam-West flink in opbouw. ‘Er kwamen heel wat bedrijven bij. Daar hebben we ook een beetje op gegokt, dat het hier drukker zou worden.’ Het pontje is inmiddels een bekende sluiproute voor vrachtwagenchauffeurs en daar plukt Meijer de vruchten van. ‘Ze staan hier te wachten voor het veer en halen snel even wat. Ook mensen van bedrijven uit de buurt komen tussen de middag. Dan is het echt even doorwerken, want ze hebben allemaal maar een uur pauze.’De Fuik is van 10 tot 18.30 uur geopend, vijf dagen per week. ‘Hoewel we ’s zomers ook wel eens op zondag open zijn. In het zomerseizoen zijn er op zondag, maar ook door de week, veel fietsers. ’s Winters gaat iedereen met het openbaar vervoer en dat maakt voor ons veel verschil.’De mogelijke ombouw van de veerboot tot fietspont baart Meijer nog geen zorgen. ‘Daar kan ik nu nog niet wakker van liggen. Het plan gaat uit van Rijkswaterstaat, maar alle omliggende gemeenten zijn tegen. Bovendien stamt het plan al uit 1980, dus zo’n vaart zal het voorlopig niet lopen.’

Reageer op dit artikel