artikel

Sneeuwgans in berrycreamsaus

Horeca

In het indrukwekkende gebergte van de Rocky Mountains komt de sneeuwgans voor. Tijdens de trek mag ze graag korte tijd in deze gebieden vertoeven. De jagers op de Great Plains bereiden zich al maanden tevoren voor op de jacht. Ze hebben enige tijd nodig om in het jachtgebied te komen, terwijl de ganzen er slechts kort verblijven. Alleen door een goede voorbereiding kunnen de jagers in die korte tijd hun slag slaan.

Sneeuwgans in berrycreamsaus

De sneeuwgans is wat kleiner dan de Canadese gans. De echte wilde sneeuwgans weegt zo’n 1,5 à 2 kg. Hij is bij de groothandel alleen op bestelling leverbaar en wordt diepgevroren geleverd. Sneeuwgans is wat minder droog dan ‘gewone’ gans en is ook uitstekend geschikt om te grillen.In het gerecht Sneeuwgans in Berrycreamsaus wordt de sneeuwgans gebraden.

Ingrediënten
1 sneeuwgans
200 g boter
500 g gemengde paddestoelen
25 cl runderbouillon
25 cl rode bessenmarmelade
1,5 cl gehakte peterselie
25 cl room
peper en zout
citroensap

Bereiding
Braad de sneeuwgans aan in de pan en laat hem daarna gaar worden in de oven bij een temperatuur van 190°C gedurende circa 45 minuten.Gebruik een deel van de braadboter om er de paddestoelen in te bakken. Voeg de bouillon, de bessenmarmelade en de gehakte peterselie toe. Laat het geheel tot de helft indikken en voeg dan de room toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.

Reageer op dit artikel