artikel

Snel weer droog

Horeca

De waterdoorlatende outdoorkussens van IGC-Group lossen een probleem op bij horecazaken met een terras of loungepaviljoen buiten. Als het personeel de kussens niet tijdig binnenhaalt, worden gasten die meteen na de regenbui komen, onaangenaam verrast of weggejaagd door natte kussens.

Snel weer droog

Niet met deze outdoorkussens: het schuimmateriaal binnenin is zo gemaakt dat het water er gewoon doorheen loopt. De hoes bestaat uit stof van een gereycled pvc, is verstevigd met polyesterdraad, en bestaat uit microscopisch kleine gaatjes.

Bovendien is de stof uv- en kleurbestendig. Na een regenbui zijn de kussens binnen 10 à 20 minuten weer droog. Of ze even droogkloppen, dan zijn ze direct bruikbaar. Ze hoeven dus niet per se binnengehaald te worden als het plenst; dat betekent een efficiëntere werkwijze en tijdbesparing voor het personeel. En vlekken van rode wijn of chocolade? ,,Een emmer water erover en ze zijn weg’’, zegt Edgar Gatzen. ,,Al met al zorgen ze voor een aanzienlijke kostenbesparing.’’

Op de Horeca Expo 2010 in Gent werden de waterdoorlatende kussens benoemd tot Baanbreker, en uit de achttien genomineerde producten werden ze zelfs tot winnaar uitgeroepen van de Innovatie Award, in de categorie Interior & Design. De prijs leverde veel publiciteit op in de Belgische media.

Op de Horecava en BBB zijn de kussens ook goed ontvangen, aldus Gatzen. Ze zijn inmiddels besteld door diverse horecagelegenheden (onder andere grand café Jordaan in Almere, Oliver’s in Amsterdam, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond), maar ook door enkele strandpaviljoens (onder andere Beachclub Copacabana in Scheveningen).

www.carpeti.com; www.igc-group.com

Reageer op dit artikel