artikel

Snelle theaterhappen

Horeca

Als het aan het koksteam van theatercafé Storm Tilburg ligt, gaan gasten samen uit één pannetje eten. Gezellig voor de tafelgenoten en handig voor de koks: de gerechten zijn snel te bereiden. Zoals de kaasfondue, Surinaamse kippensoep en een Portugees getinte mosselpan.

Snelle theaterhappen

‘Samen naar het theater.’ Onder dat motto presenteert de chef-kok van Storm Tilburg, Lisette van Knippenberg, de drie gerechten die zij samen met souschef Jerrel Pawirodimedjo maakt voor Snelle Kaart. Tijdens een bezoek aan de BBB in Maastricht heeft trendwatcher Lidewy Edelkoort de chef-kok op het spoor gezet. ‘Ze signaleert dat consumenten meer huiselijkheid wensen. Bijvoorbeeld door een pot op tafel te zetten en er samen uit te eten. Dat past prima in een theatercafé waar mensen voordat ze naar een voorstelling gaan een hapje eten.’

De chef-kok van Storm Tilburg heeft twee recepten verzonnen en haar collega één. Vanwege zijn Surinaamse afkomst kiest Pawirodimedjo voor een kippensoep met knakworstjes uit blik en cassavechips. ‘In Suriname is voedsel uit blik een luxe artikel.’ Het recept van de soep is authentiek en afkomstig van de moeder van Pawirodimedjo. ‘Zo eten Surinamers deze soep mèt de cassavechips uit Indië.’

Zijn collega heeft in de Portugese keuken inspiratie opgedaan. Ze serveert een mosselgerecht in een Portugese koperen pan. De schelpdieren worden op Portugese wijze bereid: met spareribs erdoor. ‘Zo heb ik dat ooit van Portugese kok geleerd toen ik in Friesland werkte. Het is keilekker.’ Gasten reageren enthousiast op deze combinatie van vlees en vis welke net als het derde gerecht, een kaasfondue, op de kaart staat bij Storm.

De koks hebben direct contact met hun ‘afnemers’ doordat ze in een open keuken staan. Via een webcam en beeldscherm zijn hun verrichtingen ook een etage lager, in het café, te volgen. Inmiddels zijn beide koks gewend aan de ‘pottenkijkers.’ Ze maken zelf geen theater van hun kookkunsten. De drie gerechten die ze hier presenteren zijn vooral snel te maken: de mosselen in tien minuten, de soep en de kaasfondue staan al te pruttelen als gasten aanschuiven.

Bekijk hier de Snelle Theatherhappen
Tomatenkaasfondue
Surinaamse kippensoep
Mosselen cataplana

Reageer op dit artikel