artikel

Snellere actie dankzij overvalknop

Horeca

Met het indrukken van een overvalknop of paniekschakelaar wordt in stilte uw beveiligingsbedrijf gealarmeerd. Een prima middel om de bedrijfsschade te beperken en uw personeel een veilig gevoel geven.

Snellere actie dankzij overvalknop

Een overvalknop of paniekschakelaar werkt alleen in combinatie met een (inbraak)alarm. Het indrukken zorgt ervoor dat het (stil) alarm wordt geactiveerd. Bij een knop met telefoonkiezer kunt u van tevoren een meldtekst inspreken zodat het beveiligingsbedrijf ongeveer weet wat er aan de hand is. Maak van tevoren goede afspraken met uw beveiliger over het alarmeren van de politie, zodat u precies weet wat er gebeurt zodra u of een van uw medewerkers de knop gebruikt.

Extra veilig: spreek/luisterverbinding

U kunt ook voor een spreek/luisterverbinding kiezen. Na een druk op de (draadloze) knop belt de automatische telefoonkiezer naar de meldkamer van het beveiligingsbedrijf. Zo bent u er zeker van dat er direct na het indrukken extern wordt meegeluisterd naar de overvalsituatie. Een gevoelige microfoon stelt de meldkamer in staat om gebeurtenissen van afstand te volgen. Er zijn zelfs systemen op de markt die de meldkamer laten weten wie op de knop gedrukt heeft en waar in het pand die persoon zich bevindt. Met een volledige spreek/luisterverbinding kunnen de mensen uit de meldkamer van het beveiligingsbedrijf ook tegen u praten. Dat zullen ze echter uit veiligheidsoverwegingen niet snel doen.

Vals alarm

De drukknoppen kunnen onder de toonbank of op de grond worden bevestigd. Vaak zitten de knoppen verzonken, wat de meeste onbedoelde paniekmeldingen voorkomt. Om het risico op vals alarm nog verder te verkleinen, kunt u ook kiezen voor een dubbele knop. Hierbij moeten beide knoppen gelijktijdig worden ingedrukt voor een alarmmelding.

Eisen aan knoppen

De knoppen moeten worden geïnstalleerd door een Borg-gecertificeerde installateur. Ze moeten zijn aangesloten op een Borg-gecertificeerd alarmsysteem. Overvalmeldingen bij de politie mogen namelijk alleen worden doorgegeven via een dergelijk alarmsysteem.

Gecertificeerde bedrijven…

Reageer op dit artikel