artikel

Spiesjes van paddestoelen met knolselderijfrites

Horeca

Ingrediënten (10 personen)1 kilo paddestoelenmix 20 g glace champignon 20 cl crème fraîche 1/2 zak knoflookcroutons 1/2 zak tempurameel 200 g mosterdzaadchopsticks 1/2 l rode wijn 1 knolselderij BereidingswijzeMaak de bospaddestoelen schoon en verdeel ze in gelijkmatige stukken. Maak van het tempurameel met ijswater en een beetje peper en zout een frituurbeslag en zet dit […]

Spiesjes van paddestoelen met knolselderijfrites

Ingrediënten (10 personen)
1 kilo paddestoelenmix
20 g glace champignon
20 cl crème fraîche
1/2 zak knoflookcroutons
1/2 zak tempurameel
200 g mosterdzaad
chopsticks
1/2 l rode wijn
1 knolselderij

Bereidingswijze
Maak de bospaddestoelen schoon en verdeel ze in gelijkmatige stukken. Maak van het tempurameel met ijswater en een beetje peper en zout een frituurbeslag en zet dit koud. Vermaal de knoflookcroutons in de keukenmachine tot een fijn poeder en meng hier de mosterdzaadjes door. Snijd de knolselderij als frites en frituur deze voor op 150 ºC in olie en bak ze later crispy op 180ºC. Kook de rode wijn iets in met een beetje knoflook en een uitje. Zeef het vocht en voeg de glace bij de ingekookte wijn. Laat reduceren tot de gewenste smaak en dikte.Paneer de paddestoelen voor de helft in het croutonmengsel en haal de andere helft door het tempurabeslag. Frituur beide separaat in olie van 180ºC. Rijg ze aan de chopsticks en houd ze warm in een oven van circa 80 ºC.Placeer de sticks naast de frites en giet de saus erlangs met een beetje crème fraîche.

Reageer op dit artikel