artikel

Stalin wel, Hitler niet

Horeca

Hij heeft naast Hitler ook Lenin, Stalin, Marx, Che Guevara en Mussolini op de labels van zijn wijnflessen staan. Vooral het Hitler-etiket van Alessendro Lunardelli uit Pasian di Prato in Noord-Italië zorgde voor veel opschudding toen deze flessen door de Britse douane werden tegen gehouden. Met die Hitler-wijn maakte hij al een omzet van meer […]

Stalin wel, Hitler niet

Hij heeft naast Hitler ook Lenin, Stalin, Marx, Che Guevara en Mussolini op de labels van zijn wijnflessen staan. Vooral het Hitler-etiket van Alessendro Lunardelli uit Pasian di Prato in Noord-Italië zorgde voor veel opschudding toen deze flessen door de Britse douane werden tegen gehouden. Met die Hitler-wijn maakte hij al een omzet van meer dan 2,3 miljoen euro. Lunardelli heeft in Italië diverse rechtszaken gewonnen omdat rechters er niet van overtuigd werden dat hij per se het fascisme propageerde. ‘Stalin vermoordde vijftien miljoen mensen en daar hoor ik niks over.’, zegt Lunardelli verongelijkt. ‘Ik snap dus de ophef over Hitler en het fascisme niet zo. Binnenkort breng ik Tito op de markt, dat wordt een hit in Slovenië en Kroatië.’

Reageer op dit artikel