artikel

Stap voor stap Zwarte Pietenkoppen maken

Horeca

Ingrediënten:

 • 4 eierdooiers
 • 120 gram suiker
 • geraspte citroen
 • water
 • 6 eiwitten
 • 50 gram bloem
 • 60 gram maïsmeel
 • abrikozenjam
 • Chocoladeglazuur
 • 50 gram poedersuiker
 • Stap voor stap Zwarte Pietenkoppen maken

  Bereidingswijze:
  Stap 1:
  Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven vervolgens voor op 180 º C. Klop 4 eierdooiers samen met 30 gram suiker, wat geraspte citroenschil en 30 ml. water tot een schuimig geheel.

  Stap 2:
  Klop 6 eiwitten stijf met 90 gram suiker en schep ze door de dooiermassa. Zeef 50 gram bloem met 60 gram maïsmeel boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar. Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.

  Stap 3:
  Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 12-15 minuten af. Als ze afgekoeld zijn haal je het papier er af en plak je steeds twee halve bollen met wat abrikozenjam op elkaar, zodat je een kop krijgt.

  Stap 4:
  Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee. Smelt nu wat chocolade-vetglazuur en smeer de kopjes daar mee in. Pak 50 gram poedersuiker en roer dit samen met 15 gram eiwit tot een glad papje. Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte pieten.

  Reageer op dit artikel