artikel

Stappenplan behouden visstand

Horeca

Wat kunt u als kok doen om uw steentje bij te dragen aan het behoud van de (Noordzee)-visstand? Een paar stappen die het overwegen waard zijn.

Stappenplan behouden visstand

1. Hanteer de volgende regels: respecteer de seizoenen. Laat vissen in hun paaitijd met rust. Zoek naar alternatieve vissen.

2. Als u vis koopt of binnenkrijgt, vraag dan naar de herkomst. Wees nieuwsgierig. Ga bewust met uw producten om. Waar is de vis gevangen? Is het wilde of een kweekvis? Doe navraag bij uw leverancier of groothandel over de producten waarmee u werkt. Vraag of u een keer met uw personeel of excursie mag naar een kwekerij of visafgslag om met eigen ogen te zien wat er met de vis gebeurt voordat die bij u op de werkband belandt.

3. Communiceer naar de gast waar de vis vandaag komt. Bijvoorbeeld kabeljauw uit de Noordzee of zalm uit Schotse wateren. Dat is mogelijk via de menukaart, maar ook kan de bediening dat aan tafel vertellen. Eventueel kunt u aan gasten uitleggen waarom u voor bepaalde visoorten kiest. Zo laat u zien dat u bewust bezig bent met uw vak en uw verantwoordelijkheid als kok neemt.

Reageer op dit artikel