artikel

Statement op het terras

Horeca

,,Een must op het terras als je je wilt onderscheiden’’, zegt Eric Roest van Satelliet Meubelen over Coco. Deze nieuwe serie is geïnspireerd op de 50’er en 60’er jaren met herkenbare ingeweven patronen in zwart en wit.

Statement op het terras

Deze ‘familie’ kent vele producten om speels mee te combineren, van de hoge zit tot de loungebank, en is gemaakt van weerbestendig vlechtwerk. ,,Het is een trenddoorbrekend product qua stijl. Echt iets voor horecabedrijven die een statement willen maken. Coco is fun.’’

Resysta is dé duurzame oplossing voor het terras anno 2011. The Future Wood wordt het ook wel genoemd. Hout, waar geen hout meer aan te pas komt. Maar het heeft wel de warme look and feel van hout. Het is een alternatief op de ontbossing van tropisch hout. De innovatie is gemaakt van rijsthulzen (60%), steenzout (22%) en minerale oliën (18%). Leverbaar zijn een grote terrastafel, krukjes en een loungebank. Ook een terrasvlonder van Resysta is mogelijk, want het materiaal is absoluut weerbestendig. Er zit maar liefst vijftien jaar garantie op. Bovendien is Resysta recyclebaar. Eric Roest: ,,Het materiaal spreekt tot de verbeelding van architecten en horecabedrijven gebruiken het verhaal van duurzaamheid naar hun gasten toe.’’

De Satelliet-directeur noemt nog enkele terrastrends die een paar jaar geleden al zijn ingezet. ,,Het huiskamergevoel van binnen wordt steeds vaker ook buiten toegepast. Meubilair wordt gemixt. Statafels, loungebanken en fauteuils zorgen voor afwisseling, maar ook voor intimiteit. Er komt meer aandacht voor design. Dit uit zich in strak vormgegeven en hoogwaardige rvs frames met bijzondere vlechtwerkpatronen. Maar ook kunststof designmeubilair stijgt in populariteit. Kunststof is dan ook praktisch, licht in gewicht, kleurrijk en inmiddels vaak 100 procent recyclebaar.’’

Ideeën voor de inrichting van het terras zijn te vinden in It’s all about Style and Product. Twee lijvige boekwerken in een handzame box. Style levert 300 pagina’s inspiratie van horecalocaties waar Satelliet de afgelopen tijd het meubilair leverde. Product biedt een praktisch overzicht van de totale collectie.

www.satelliet.net

Reageer op dit artikel