artikel

Sterrenstad Austin

Horeca

Sterren in allerlei vormen bevinden zich in Austin, de attractieve hoofdstad van Texas. In de eerste plaats zie je overal de ‘lone star’, die het symbool is van Texas en ook op de eigen vlag staat afgebeeld. De grootste ster prijkt voor het State History Museum, een enorm gebouw waarin de geschiedenis van deze staat – die ooit een onafhankelijke natie was – schitterend wordt weergeven via beeld (ook in twee filmtheaters) en geluid.

Sterrenstad Austin

Sterren uit de muziekwereld zijn eveneens in Austin te vinden. Want dit is ‘the live music capital of the world’, met elke avond minstens honderd optredens in restaurants, nachtclubs en bars.Verder schitteren bij Austin enkele sterren aan het wijnfirmament. Zo brengt Flat Creek Estate wijnen voort van internationaal niveau. De nog op vat liggende Cabernet Sauvignon 2002 werd blind te proeven gegeven aan gereputeerde wijnmakers in Californië. Die uit Napa Valley zagen hem aan voor een superieure wijn uit Sonoma Valley, en die uit Sonoma voor een grote Cabernet uit Napa Valley.

Eigenaren Rick en Madelyn Naber kochten de druiven hiervoor in het westen van Texas, want in hun eigen akker hebben ze alleen mediterrane rassen geplant. De stokken dateren uit 2000, maar geven nu al verbazend goede wijnen, waaronder een Sangiovese en een Portachtige. Hun streven? ‘Hier de best mogelijke druiven telen en die door de best mogelijke wijnmaker met de best mogelijke apparatuur laten verwerken.’

Ze namen dus de getalenteerde Craig Parker in dienst, een veelbereisde Australiër, en schaften uitstekende gistingstanks plus rijpingsvaten aan. Het zijn bedrijven als Flat Creek die de naam van Texas als wijnstaat zullen vestigen, ook internationaal.

Sterren uit de muziekwereld zijn eveneens in Austin te vinden. Want dit is ‘the live music capital of the world’, met elke avond minstens honderd optredens in restaurants, nachtclubs en bars.Verder schitteren bij Austin enkele sterren aan het wijnfirmament. Zo brengt Flat Creek Estate wijnen voort van internationaal niveau. De nog op vat liggende Cabernet Sauvignon 2002 werd blind te proeven gegeven aan gereputeerde wijnmakers in Californië. Die uit Napa Valley zagen hem aan voor een superieure wijn uit Sonoma Valley, en die uit Sonoma voor een grote Cabernet uit Napa Valley.

Eigenaren Rick en Madelyn Naber kochten de druiven hiervoor in het westen van Texas, want in hun eigen akker hebben ze alleen mediterrane rassen geplant. De stokken dateren uit 2000, maar geven nu al verbazend goede wijnen, waaronder een Sangiovese en een Portachtige. Hun streven? ‘Hier de best mogelijke druiven telen en die door de best mogelijke wijnmaker met de best mogelijke apparatuur laten verwerken.’

Ze namen dus de getalenteerde Craig Parker in dienst, een veelbereisde Australiër, en schaften uitstekende gistingstanks plus rijpingsvaten aan. Het zijn bedrijven als Flat Creek die de naam van Texas als wijnstaat zullen vestigen, ook internationaal.

Reageer op dit artikel