artikel

Stoofpot van aubergine

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • zout
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • (versgemalen)zwarte peper
Stoofpot van aubergine

Bereidingswijze:
Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snij hem in plakken. Pel de sjalotjes of de ui en snij ze in vieren. Kruis de tomaten in aan de bovenkant en dompel 15-25 seconden onder in kokend water, vervolgens direct in ijskoud water en ontvel ze. Snij de tomaten in stukken.

Verhit de olie in een braadpan en schep de aubergineplakken, tomaten en sjalotten erdoor. Pers de teen knoflook erboven uit. Roer de suiker, basilicum en wijnazijn erdoor. Maal er royaal zwarte peper boven en voeg zout naar smaak toe. Laat het gerecht in een gesloten pan ongeveer 15-20 minuten op heel zacht vuur smoren. Voeg eventueel een scheutje water of witte wijn toe. Schep het gerecht af en toe om.

Reageer op dit artikel