artikel

Streekproductenplein Limburg op European Fine Food Fair

Horeca

Het Streekproductenplein Limburg neemt een belangrijke rol in tijdens de 16e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) die van 25 t/m 27 januari 2010 in MECC Maastricht plaatsvindt.

Streekproductenplein Limburg op European Fine Food Fair

Daarom heeft de organisatie van de EFFF besloten een plein met hoogwaardige Limburgse streekproducten op de beursvloer te presenteren. Hier kunnen professionals uit het gastronomisch vak kennismaken met de nieuwste trends op het gebied van typisch Limburgse producten. Ria Joosten van het Culinair Educatiecentrum Limburg neemt de coördinatie van dit plein op zich. Het educatiecentrum heeft het onder de aandacht brengen van streekproducten als uitgangspunt.

Het Streekprodcutenplein Limburg past in het beleid van de Provincie Limburg. Eén van de doelen van deze provincie is het op de kaart zetten van de regio als gastronomisch gebied. Gedeputeerde Jos Hessels gaat de regionale kwaliteiten middels een campagne extra te belichten. Naast het Culinair Educatiecentrum Limburg uit Neer zijn de volgende bedrijven vertegenwoordigd op het Streekproductenplein Limburg: Haybarries uit Broekhuizen, Willem III Hoeve uit Helenaveen, Ovivo uit Meerlo, Van Appeven uit Herten, Graanbranderij de Ijsvogel uit Arcen, Bex Aardappelen uit Kessel, Bisschopsmolen uit Maastricht, Flavours of the Farm uit Heythuysen, Herefords uit Kessel, Primaa+ Groep uit Maasbree, Aspergegilde uit Peel en Maas, Vivaveggies uit Baasten, Vianny’s uit Simpelveld, Lindenboom uit Neer, Wagyu Farm uit Veulen en Chapeau! Magazine uit Maastricht.

Reageer op dit artikel