artikel

Suikerbrood-sandwiches met kaneelroom

Horeca

Ingrediënten
6 aardbeien of halve abrikoosjes uit blik
250 ml slagroom
2 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 suikerbrood
(2 eetlepels rum of Grand Marnier)

Suikerbrood-sandwiches met kaneelroom

Bereidingswijze:
Was de aardbeien of laat de abrikoosjes uitlekken. Dep ze goed droog met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Klop in een kom de slagroom met kaneel, poedersuiker en vanillesuiker stijf. Doe de room over in een spuitzak met kartelmond.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd het suikerbrood in dunne plakjes en rooster ze op de grillplaat ca. 10 cm onder het hete element in ca. 2-3 minuten mooi goudbruin, keer de sneetjes halverwege. Laat de sneetjes iets afkoelen.

Snijd de sneetjes diagonaal door en druppel er wat rum of Grand Marnier op. Spuit op de helft van de driehoekjes een flinke toef kaneelroom. Garneer met plakjes aardbeien of abrikoos en leg de andere suikerbrooddriehoekjes erop. Leg de sandwiches op een schaal en serveer ze direct.

Reageer op dit artikel