artikel

Sushi voor trendy student

Horeca

Borrel Totaal is de nieuwe cateraar van de Zwolse onderwijsinstelling Windesheim. Het is voor het eerst dat deze regionale cateraar, die vooral bekend is van exclusieve (party)catering, zich richt op onderwijscatering.

Sushi voor trendy student

De cateraar beheert vijf outlets in diverse gebouwen van Windesheim en bedient dagelijks vele duizenden studenten en medewerkers. De meeste ‘klanten’komen in een kantine die nog maar enkele weken geleden is opgeleverd. In deze kantine, worden zowel ontbijtjes als complete maaltijden geserveerd.

Flexibel
Volgens L. den Hollander, manager bedrijfscatering bij Borrel Totaal, is haar bedrijf door de directie van Windesheim geselecteerd vanwege de flexibiliteit. ‘Wij zijn vlakbij de school gevestigd met een grote productielocatie. Dat betekent dat wij snel kunnen inspelen op de vraag. Verder willen wel veel variantie aanbregen in het assortiment. We hebben een streetfoodcounter waar wij werken me trendproducten. Wij zijn gestart met een Turkse en Toscaanse toasti, maar misschien beginnen we ook wel met bijvoorbeeld sushi.

Den Hollander geeft aan dat studenten een kritische doelgroep zijn. ‘Ze willen kwaliteit voor hun geld. Wij hebben de prijzen van de vorige cateraar gelijk gehouden, maar de kwaliteit wel verbeterd. Geen soep meer uit een pak, maar op basis van echt getrokken bouillon. We merken dat studenten dat waarderen. We staan ook open voor eventuele kritiek’, aldus Den Hollander.

Rijdende koelkast
Borrel Totaal heeft speciaal voor Windesheim ook een trolleyservice ontwikkeld. ‘Hier worden veel lunches besteld die tijdens vergaderingen of lessen worden gegeten. Het nadeel is dat wij dan geen controle meer hebben over de kwaliteit van de brooejes, Het kan dus zijn dat ze een paar uur ergens liggen, voordat ze worden opgegeten. Om ervoor te zorgen dat deze broodjes toch goed blijven, hebben wij een trolley ontwikkeld die ervoor zorgt dat de broodjes koel blijven. Zeg maar een rijdende koelkast’, aldus Den Hollander.

Reageer op dit artikel