artikel

Tafeldecoratie

Horeca

Simpeler kan het niet: een fleurige tafeldecoratie met attributen die vrijwel iedereen altijd wel in huis heeft. Longdrinkglazen moet geen probleem zijn. Paprika’s in allerlei kleuren ligt iets minder voor de hand, maar ook daar is niet zo moeilijk aan te komen.

Tafeldecoratie

Vul de glazen met een laagje water en doe er vervolgens een paprika in. Niet spectaculair, maar als je een lange rij maakt van de glazen of ze op een andere manier groepeert, krijg je een feestelijk uitziende tafeldecoratie met een frisse uitstraling.

Paprika’s zijn het meest geschikt voor zo’n decoratie omdat ze zo mooi en verschillend gekleurd zijn. Andere verse groentesoorten komen echter ook in aanmerking: tomaten, aubergines, pepers… Kijk eens rond op de groenteafdeling van uw groothandel, dan borrelen de ideeën vanzelf op. En geeft u er de voorkeur aan om cognac- of andere glazen te gebruiken in plaats van longdrinkglazen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem; als de glazen maar allemaal precies gelijk zijn, anders zult u zien dat een strakke tafeldecoratie ineens verandert in een rommeltje.

Reageer op dit artikel