artikel

Talent van de week: Cindy Borger

Horeca

Restaurant De Lindenhof in Giethoorn is 2005 succesvol begonnen. Chef-kok Martin Kruithof kreeg een tweede Michelinster. Gastvrouw Cindy Borger won de Gastvrijheidsprijs 2005. Het team van de Lindenhof kon hun geluk dan ook niet op. Zeker haar vriend Jarno Eggen (ook werkzaam bij de Lindenhof) zal uit zijn bol gegaan zijn. Mooie promotie als je van plan bent om over een paar jaar samen een restaurant te beginnen. Maar zo ver is het nog niet. Cindy heeft het bij ‘haar Martin’, – de gasten denken dat ze Martins vrouw is -, nog steeds erg naar haar zin. Zo zelfs dat ze zich iedere ochtend afvraagt wat ze vandaag weer beter kan doen dan gisteren. Een vakvrouw dus, die zeker een plaatsje verdient in de rubriek ‘Talent van de Week’.

Talent van de week: Cindy Borger

Opleiding?
Ik ben begonnen met het K.M.H.O. Daarna heb ik S.V.H. zelfstandigwerkend kok afgerond en mijn wijncertificaat gehaald. Ook heb ik in Leeuwarden een masterclass gastheerschap aan de Hogere Hotelschool gevolgd. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot vinoloog.

Horecadebuut?
Ik heb mijn horecadebuut gemaakt als afwashulp, zoals zovelen.

Leermeester?
Er zijn twee leermeesters die veel indruk op mij hebben gemaakt. Dat zijn Henk Huismans en Marjan de Jonge. Van Henk heb ik veel geleerd toen ik nog in de keuken stond. Marjan heeft mij geholpen om de overstap van de keuken naar de bediening te maken. Zij heeft mij alles geleerd over het gastvrouwschap.

Inspiratie?
Op inspiratie op te doen ga ik veel uit eten met mijn vriend Jarno Eggen. Hij is ook werkzaam in de Lindenhof als chef-kok. Ik praat met hem voor over hoe bepaalde dingen ook anders kunnen.

Droomgerecht?
Ik heb meerdere droomgerechten, maar alles op z’n tijd. Ik hou veel van vis en franse kaas, maar in de winter zijn de stamppotten van mijn moeder ook overheerlijk.

Horecakennis verbreden?
Ik lees veel horecatijdschriften, kookboeken en boeken over wijn. Daarnaast ga ik, zoals gezegd, veel uit eten.

Meest begeerde werkplek?
Ons eigen restaurant, met mijn vriend in de keuken en ik als gastvrouw.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
Het winnen van de Hennessey gastvrijheidsprijs en natuurlijk de tweede ster voor de Lindenhof.

Iets over doen?
Nee hoor, want alles wat ik heb gedaan heeft mij gebracht bij waar ik nu ben.

Zwakste punt?
Ik kan soms een beetje onzeker zijn.

Beste horecabeslissing?
Om te switchen van de keuken naar de bediening.

Allerliefste bezit?
De glazenspoelmachine.

Misverstand over jou?
De gasten denken soms dat ik Martins vrouw ben.

Over tien jaar….
hoop ik samen met mijn vriend een knus restaurant te bezitten.

Als ik ’s ochtends naar mijn werk ga denk ik……..
Wat kan ik vandaag weer verbeteren ten opzichte van gisteren.

Reageer op dit artikel