artikel

Tapas in de etalage

Horeca

Van een ‘gewoon’ blokje kaas tot garnalen in een knoflooksaus. Met tongstrelende voorbeelden van de kleine hapjes probeerde Sligro de bezoekers van de eerste themadag Tapas, op 14 mei in Den Bosch, op culinaire ideeën te brengen.

Tapas in de etalage

Tapas is een actueel thema. Vaak denken we aan Spaanse hapjes, maar ook de Nederlandse bitterbal en de Japanse sushi zijn tapas’, vindt Albert Tielemans, culinair adviseur van Sligro en drijvende kracht achter de themadag. ‘We willen klanten de gelegenheid geven om kennis te maken met nieuwe producten’, legt Tielemans uit.

De tapas-themadag bestaat uit een twee uur durende rondgang langs een dertigtal stands over de groothandelsvloer. Leveranciers demonstreren hun producten. Het aanbod is breed: een toastje tartaar, mini-snacks, een kopje soep, een tiramisu-taartje, pittige gehaktballetjes en miniworstjes. Allemaal ideeën voor het variëren op het thema tapas. De bezoekers proeven volop. De een treedt in discussie met de demokok over de smaak. De ander informeert naar de prijs of spreekt de wens uit voor een gemengde verpakking.

Er staan dit jaar nog twee themadagen op het programma: op 28 mei in Maastricht en op 30 mei in Amersfoort.

Exclusief voor abonnees van Misset Horeca

‘Alles over…. Wijn’ met een wijnpanel over tapas.

Reageer op dit artikel