artikel

Tartaar van zeebaars met servugakaviaar en een saus van ei

Horeca

Ingrediënten160 g zeebaars 10 korianderzaadjes 4 cl olijfolie 1 citroen 2 g zeezout 2 slagen zwarte peperkorrels75 g veldsla 1 ei 1 dl visfumé 20 g crème fraîche 8 cl mayonaise 12 bieslooksteeltjes 30 g servugakaviaar BereidingZeebaars fileren en in fijne brunoise snijden. Korianderzaadjes kneuzen, olijfolie toevoegen en 6 uur op 60°C laten trekken. Op […]

Tartaar van zeebaars met servugakaviaar en een saus van ei

Ingrediënten
160 g zeebaars
10 korianderzaadjes
4 cl olijfolie
1 citroen
2 g zeezout
2 slagen zwarte peperkorrels
75 g veldsla
1 ei
1 dl visfumé
20 g crème fraîche
8 cl mayonaise
12 bieslooksteeltjes
30 g servugakaviaar

Bereiding
Zeebaars fileren en in fijne brunoise snijden. Korianderzaadjes kneuzen, olijfolie toevoegen en 6 uur op 60°C laten trekken. Op een rond bord de gewassen en gedroogde veldsla leggen en daarop een steker plaatsen.

Zeebaars aanmaken met zeezout, peper en korianderolie.

Steker vullen met tartaar, licht aandrukken, daarna afvullen met kaviaar en steker voorzichtig verwijderen. Mayonaise, visfumé en crème fraîche mengen. Ei hard koken, door bolzeef drukken en mengen met de massa. Daarna op het bord dresseren en garneren met bieslooksteeltjes.

Reageer op dit artikel