artikel

Teater Exces

Horeca

Bizar, adembenemend, erotisch, fascinerend…, allemaal termen die slaan op het werk van het Belgische Teater Exces. Wie echt iets bijzonders zoekt, is hier aan het juiste adres.

Teater Exces

Hun productie R.A.T. (Recycled Active Temple) is een doorlopende animatie waarin op ludieke wijze het afvalprobleem binnen onze maatschappij aan de orde wordt gesteld. De act speelt zich af in, op en rond een huis dat is opgebouwd uit afval. Vier acteurs spelen een dominante rat en drie gerecyclede mensen. Gebodypaint en uiterst bizar gekostumeerd; overgoten met een licht erotisch sausje. Het huis, waarin met afval wordt geëxperimenteerd, is de tempel van de rat, die als een god wordt aanbeden.

Rat Recycled is mobiel straattheater op stelten, gespeeld door figuren uit de R.A.T. Daarin dolen drie gerecyclede mechanische mensen en een hitsige rat aan een leiband door de stad. De gerecyclede mensen verzamelen afval dat ze op hun weg vinden. Ze hebben een machtige machine bij zich die het afval onmiddellijk verwerkt tot nuttig voedsel. Behalve de Rat worden ook achteloze toeschouwers gevoederd. De rat breekt zo nu en dan los en is maar op één ding uit… voortplanting. Het publiek is zijn slachtoffer.
Voor informatie en boekingen: Teater Exces, Brabantdam 203, B-9000 Gent. Tel. 0032 93 29 86 00. E-mail: teater.exces@pandora.be. Internet: www.exces.be.

Reageer op dit artikel