artikel

Teleurstelling bij Ed Vischschraper

Horeca

De zevende plaats in de finale van de European Sandwich Contest van Délifrance was een fikse teleurstelling voor de Nederlandse deelnemer Ed Vischschraper. Aan de wedstrijd tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon, die medio januari plaatshad, deden acht deelnemers mee.

Teleurstelling bij Ed Vischschraper

Het leek dan ook of alles tegenzat voor de chef-kok van restaurant La Ruche van de Haagse Bijenkorf. Op de dag van vertrek bleek zijn groenteboer één van de bestelde ingrediënten niet te hebben, die dus elders gehaald moesten worden. Op het vliegveld in Lyon wachtte hij tevergeefs op zijn koffers. Daarin zat zijn kokkleding en uitgebreide productinformatie. ’s Avonds kwam de bagage gelukkig na.

Op de wedstrijddag verliep wel alles naar plan. Voor de gelegenheid had Vischschraper zijn broodje van Teest-Feest omgedoopt naar Taste-That. Het stampertje dat door zijn broodje was geprikt, zodat de bovenste helft van het broodje boven de andere zweefde, riep wel wat vragen op bij juryvoorzitter en topkok, Pierre Troisgros. Met hulp van een tolk kon Vischschraper alles uitleggen.

Uiteindelijk won de Belgische Elisabeth Gerard met haar sandwich La Vita e Bella. Tweede werd Jamie Clark uit Schotland. Direct na deze uitslag had de chef-kok even geen zin om over de wedstrijd te praten. Teleurgesteld was hij. Eén van de redenen daarvoor was de extra categorie ‘kostprijs’ die was doorgevoerd op de jurylijsten. ‘Daar wisten mijn collega’s uit Duitsland, Zwitserland en ik, niets vanaf. Dat heeft ons punten gekost. Dat vond ik erg jammer, anders had ik daar vooraf rekening mee gehouden.’

Volgend jaar? Uiteraard doet Vischschraper dan weer mee. ‘Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe broodjes bedenken. Ik stimuleer mijn team ook altijd om mee te doen aan wedstrijden. Dat is een stimulans voor ons allen.’

Reageer op dit artikel