artikel

Terras de Hooge Platen

Horeca

Albron is de enige contractcateraar die bij één van de drie finalisten het zorgrestaurant mag verzorgen. Het is zeker nog geen gemeengoed dat instellingen de catering uitbesteden.

Terras de Hooge Platen

Cateraar: Albron (<a href=”http://www.albron.nl”>www.albron.nl</a>)
Opdrachtgever: Stichting Woonzorg West Zeeuws Vlaanderen
Locatie: Hooge Platen, Westlandstraat 4, Breskens
Cateringmanager: Carolien Scheele
Aantal medewerkers: 10 (9 parttime)
Contract: Open boek
Omzet: 448.000 euro
Aantal gasten: 80 (middag), 10 (avond)
Gemiddelde besteding: €3,05
Openingstijden restaurant: 8.30 – 18.00 (ma t/m zo)

Albron is de enige contractcateraar die bij één van de drie finalisten het zorgrestaurant mag verzorgen. Het is zeker nog geen gemeengoed dat instellingen de catering uitbesteden. Al komt daar door toegenomen concurrentie en wensen van (potentiële) bewoners langzaam verandering in. De nieuwe generatie ouderen neemt geen genoegen meer met het drievaksbord en een menu dat twee weken vooraf besteld dient te worden. New Care is hot. Ofwel, een horecamatige manier van de verzorging van eten en drinken. Vol met liefde voor gastvrijheid en eten en drinken.

» Bekijk hier een fotoreportage

Terug te vinden in de naam van de restauratieve voorzieningen van Woonzorg West Zeeuws Vlaanderen locatie Breskens: Terras de Hooge Platen. Eh horecagevoel op het Terras? Ja hoor, van streekproducten als Hooge Platen koek, vruchtensappen van De Appelaere en de niet vermijden Zeeuwse bolussen. Van het gehanteerde vreselijke fenomeen (nog steeds aanwezig in sommige instellingen!) ‘Vocht en voeding’ is godzijdank afscheid genomen. Flexifood is een ander (Albron)fenomeen: maaltijdvoorziening op appartementen en afdelingen. Ook: verjaardagsfeestjes, familiediners en zelfs Happy Hours. Da’s nog eens genieten van ‘je oude dag’. Ja, ze lachen niet voor niets daar in Zeeland.

Reageer op dit artikel