artikel

Thaise kipsalade met sesam-croutons

Horeca

In Thailand zijn ze gek op lichte salades met veel rauwe groenten, verse kruiden en ook andere ingrediënten als pittige kip en krokante croutons. De croutons kun je ook maken van sneetjes oud brood.

Thaise kipsalade met sesam-croutons

Ingrediënten voor 2 personen
3 sneetjes vloerbrood
1 limoen
150 g kipfilet
1 eetlepel rode Thaise currypasta
5 eetlepels roerbakolie
2 eieren, losgeklopt
50 g sesamzaad
zout, versgemalen peper
100 g gemengde jonge bladsla
75 g waterkers
2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er af en pers de limoen uit. Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta. Laat de kipfilet ca. 5 minuten marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in ca. 10 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar. Snijd de sneetjes brood in blokjes van ca. 2½ x 2½ cm en bestrijk ze met de rest van de currypasta. Wentel de blokjes brood eerst door het ei en dan door het sesamzaad. Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesam-croutons op de salade. Serveer direct.

Bereidingstijd: 20 minuten

Morgen het recept voor een Duitse roggebroodsandwich met appel en casselerrib.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel