artikel

Tip vijftig: calorieën

Horeca

Ik heb op mijn terras voor het eerst achter de drie salades op de kaart het aantal calorieën gezet. Daar heb ik met mijn kok een avondje op zitten puzzelen. Natuurlijk hebben we op de salade met de laagste caloriewaarde de hoogste marge gezet.

Tip vijftig: calorieën

Het is slechts één van de mooie oplossingen die wij aantroffen bij het jureren van de Terras Top 100. Ruim zeshonderd bedrijven hebben zich ingeschreven. Die jurering is overigens nog volop bezig. Eerst hebben we gekeken naar bedrijfseconomische aspecten, daarna naar service, aanbod en klantvriendelijkheid. Een heel circus. In het komende nummer komen we met de definitieve ranglijst.

Twee zeer uitnodigende terrassen zitten er in ieder geval niet bij. Ik wil ze u niet onthouden. Eentje in Amsterdam en eentje in Geleen. Ik lees: ‘In Amsterdam hield een arrestatieteam van de politie onlangs vier personen aan op verzoek van de Duitse justitie. Het viertal, drie mannen en een vrouw, werd verdacht van betrokkenheid bij oplichting. Het arrestatieteam hield de verdachten, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst, aan op een terras van een horecazaak aan het Prins Bernhardplein in Amsterdam-Oost.’

Ook het terras in Geleen moet een zeer uitnodigend terras zijn. Ik ben er in ieder geval nieuwsgierig naar: ‘De politie heeft een 52-jarige man uit Geleen op een terrasje in zijn woonplaats aangehouden. Hij werd herkend door een winkelier, die dezelfde dag was overvallen. De man had daarbij een geldbedrag uit de kassa buitgemaakt. Tijdens de aanhouding, die met enig verzet gepaard ging, bleek dat de verdachte het buitgemaakte geld nog in zijn binnenzak had zitten. Uit onderzoek bleek verder dat de verdachte dinsdag ook in twee restaurants had gegeten zonder te betalen.’

Tja, ook voor criminelen is het na een dag hard werken goed vertoeven op een zonnig terras. Wat dat betreft discrimineert het terras niet. Met name het bericht over Geleen is een bericht met een lach en een traan. Hoe dom kun je zijn? Ik wilde het u niet onthouden. U kijkt ineens met heel andere ogen naar uw gasten. Het zijn net echte mensen, soms verliefd, soms verdrietig en zo nu en dan door en door crimineel.

Peter Garstenveld, Hoofdredacteur Misset Horeca

peter.garstenveld@reedbusiness.nl

Eerder verschenen columns:

Reageer op dit artikel