artikel

Toine Smulders: champion met champignons

Horeca

Champignons zijn in goede handen bij Toine Smulders. De meesterkok van restaurant De Beukenhorst in Winterswijk is dit jaar de winnaar van de Zilveren Champignon, een van de belangrijkste kookwedstrijden in Nederland. Smulders kreeg de prijs uitgereikt op de Horeca Vakbeurs Brabant in Rosmalen.

Toine Smulders: champion met champignons

Het is niet de eerste keer dat Smulders de felbegeerde Zilveren Champignon mee naar huis neemt. In 1996 was hij ook al de gelukkige winnaar. Nu gooide de meesterkok uit de Achterhoek opnieuw hoge ogen met zijn creaties. De jury prees Smulders om zijn vakmanschap, de optimale verwerking van de champignons en de afstemming van de gerechten. De winnaar kreeg, naast de Zilveren Champignon, een oorkonde en een reischeque overhandigd. Door niemand minder dan Rudolph van Veen, juryvoorzitter en winnaar van vorig jaar.

Zestiende keer
De Zilveren Champignon, een jaarlijks terugkerend evenement op de Horeca Vakbeurs Brabant, wordt georganiseerd door de Stichting Vakwedstrijden Horeca Tilburg, in samenwerking met het PR Bureau Champignons. Aan de wedstrijd mogen alleen meesterkoks deelnemen. De wedstrijd werd vorige week voor de zestiende keer gehouden.
Op basis van vooraf ingezonden receptuur mochten acht meesterkoks naar Rosmalen komen voor de grote finale. Opdracht was binnen vijf uur een viergangenmenu voor acht personen te bereiden en te serveren. Voorwaarde is – uiteraard – dat in het voor-, tussen- en hoofdgerecht Nederlandse champignons een hoofdrol spelen. Het thema voor dit jaar luidde, hoe kan het ook anders: champignons, daar kan je wat mee. Het dessert was naar vrije keus. Behalve om de Zilveren Champignon streden de acht deelnemers ook om de Innovatieprijs. Die ging dit jaar naar meesterkok Guido Robert. Hij is werkzaam bij Best Foods Benelux.

Reageer op dit artikel