artikel

Tomatenkroketjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 vleestomaten
 • 2 zongedroogde tomaten in olie
 • 2 lenteuitjes
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel peterselie
 • 1/2 eetlepel gedroogde munt
 • ½ theelepel gedroogde oregano
 • circa 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • zout
 • (versgemalen) peper
 • olijfolie om te bakken
Tomatenkroketjes

Bereidingswijze:
Kruis de tomaten in, dompel ze kort (15-20 seconden) in kokend water, vervolgens in ijskoud water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder vocht en pitjes, hak het tomatenvruchtvlees fijn en doe dit in een kom.

Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes, hak de lenteuitjes fijn en voeg deze toe aan de kom. Pel de knoflook en pers die uit boven de kom. Meng de lenteui, stukjes gedroogde tomaat, fijngeknipte peterselie, munt en oregano door de verse tomaat. Meng er zoveel zelfrijzend bakmeel door dat een stevig, samenhangend mengsel ontstaat.

Breng op smaak met zout en peper. Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan of wok. Schep met twee lepels bergjes van het tomatenmengsel op en laat die in de hete olie glijden. Bak de koekjes met 3 à 4 stuks tegelijk in enkele minuten gaar en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit artikel