artikel

Tomatenrauwkostsalade

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 radijsjes
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise
Tomatenrauwkostsalade

Bereidingswijze:
Was de tomaten en komkommer en snij ze in stukjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengel in dunne plakjes.

Maak de radijsjes schoon en snij ze ook in plakjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Roer in een schaal 1 eetlepel citroensap met de helft van de geraspte schil, de olijfolie en peterselie tot een sausje. Schep de groente erdoor. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Laat de salade minstens een kwartier staan. Roer in een ander schaaltje de yoghurtmayonaise met ½ eetlepel citroensap en de rest van de geraspte schil door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de salade op twee borden en geef de dressing er apart bij.

Reageer op dit artikel