artikel

Tom’s Hoekje heeft primeur met bijzondere oven.

Horeca

MOORDRECHT – De eerste Turbochef bij een cafetaria. Die primeur is voor Tom Knoops van Tom’s Hoekje in Moordrecht. Hij heeft de combinatie van een bijzondere heteluchtoven met magnetron aangeschaft om met minder werk, meer met menu’s en maaltijden te doen.

Tom’s Hoekje heeft primeur met bijzondere oven.

Knoops is, vanwege de flinke investering van €12.000, niet over een nacht ijs gegaan bij de aanschaf van de Turbochef. ‘Een jaar geleden zagen we een demonstratie op een beurs’, vertelt hij. ‘Later zijn we bij de importeur op bezoek geweest voor een persoonlijke demonstratie. Daar raakten we overtuigd dat het echt een geschikt apparaat voor ons bedrijf is.’

De werking van de Turbochef lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als een combinatie van magnetron en heteluchtoven. Het bijzondere zit hem erin dat kortstondig door verwarming en een hoge luchtsnelheid (tot 500km/u) temperaturen van boven de 400 graden worden bereikt. Mits goed geprogrammeerd, bereidt het apparaat keer op keer bijvoorbeeld perfecte spareribs, biefstuk of varkenshaas in minder dan drie minuten.
Voor dit soort bereidingen gaat Knoops het apparaat dan ook inzetten. ‘Ik merk dat er steeds meer gevraagd wordt naar dit soort menu’s, maar ook ’s winters naar stamppotjes en dergelijke. De gasten willen wel het gemak van fastfood maar willen ook gezonder eten.’ Tot nu toe kon hij dit soort gerechten niet aanbieden. ‘Ze waren te bewerkelijk voor een cafetaria. Eigenlijk heb je dan een kok nodig en die is weer te duur.’

De Turbochef is volgens Knoops ook door minder geschoolde werknemers te bedienen. ‘Het is een kwestie van het product er in leggen en het juiste programma kiezen. Dan heb je altijd hetzelfde eindresultaat.’
De ondernemer zegt dat zijn bedrijf, ondanks de luxe maaltijden een echte snackbar is en blijft. ‘We gaan geen aardappels koken of bakken maar blijven gewoon frituren.’ Wel heeft de klant maar liefst een keuze uit zes soorten aardappelproducten, waaronder vier soorten frites, aangevuld met gekruide wedges en aardappelschijfjes.’

Knoops is, vanwege de flinke investering van €12.000, niet over een nacht ijs gegaan bij de aanschaf van de Turbochef. ‘Een jaar geleden zagen we een demonstratie op een beurs’, vertelt hij. ‘Later zijn we bij de importeur op bezoek geweest voor een persoonlijke demonstratie. Daar raakten we overtuigd dat het echt een geschikt apparaat voor ons bedrijf is.’

De werking van de Turbochef lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als een combinatie van magnetron en heteluchtoven. Het bijzondere zit hem erin dat kortstondig door verwarming en een hoge luchtsnelheid (tot 500km/u) temperaturen van boven de 400 graden worden bereikt. Mits goed geprogrammeerd, bereidt het apparaat keer op keer bijvoorbeeld perfecte spareribs, biefstuk of varkenshaas in minder dan drie minuten.
Voor dit soort bereidingen gaat Knoops het apparaat dan ook inzetten. ‘Ik merk dat er steeds meer gevraagd wordt naar dit soort menu’s, maar ook ’s winters naar stamppotjes en dergelijke. De gasten willen wel het gemak van fastfood maar willen ook gezonder eten.’ Tot nu toe kon hij dit soort gerechten niet aanbieden. ‘Ze waren te bewerkelijk voor een cafetaria. Eigenlijk heb je dan een kok nodig en die is weer te duur.’

De Turbochef is volgens Knoops ook door minder geschoolde werknemers te bedienen. ‘Het is een kwestie van het product er in leggen en het juiste programma kiezen. Dan heb je altijd hetzelfde eindresultaat.’
De ondernemer zegt dat zijn bedrijf, ondanks de luxe maaltijden een echte snackbar is en blijft. ‘We gaan geen aardappels koken of bakken maar blijven gewoon frituren.’ Wel heeft de klant maar liefst een keuze uit zes soorten aardappelproducten, waaronder vier soorten frites, aangevuld met gekruide wedges en aardappelschijfjes.’

Reageer op dit artikel