artikel

Topchefs geven startschot voor Nationaal Kampioenschap Horeca

Horeca

Op maandag 7 januari 2008 is er op het nationale podium voor topwedstrijden een kookdemonstratie waar topchef-koks hun meest innovatieve gerechten tonen. Voor koks een must om te zien wat de state-of-the-art is in de hedendaagse Nederlandse kookkunst. Bovendien wordt het meest vernieuwende gerecht uitverkozen en met een grote beker beloond.

Topchefs geven startschot voor Nationaal Kampioenschap Horeca

Dit culinaire hoogtepunt is de opening van het NK Horeca met iedere dag kook- en gastvrijheidswedstrijden. Een nieuw podium en een nieuwe stand zorgen er bovendien voor dat bezoekers de verrichtingen van de deelnemers van de verschillende wedstrijden beter kunnen volgen. Het NK Horeca is een initiatief van het Koksgilde, Gastvrijheidsgilde, het Horeca Branche Instituut en de Horecava.

Koken

De topwedstrijden, de Gouden Koksmuts en de Gouden Gastvrijheid Award, zijn naar de maandag verplaatst. Bij de kookwedstrijden komen op dinsdag 8 januari de chef-koks boven de 25 jaar aan bod, woensdag 9 januari de jonge koks tot en met 25 jaar en donderdag 10 januari is de spannende finale voor de leerling-koks. Bij al deze wedstrijden moeten koks à la minute een menu bereiden in de wedstrijd-keuken.

Gastheerschap

Bij de gastvrijheidswedstrijden staat gastvrijheidsverlening centraal. Hoe ga je om met gasten en reageer je op moeilijke situaties? Ook hier verschillende vakgebieden. Op maandag 7 januari de Gouden Gastvrijheid Award voor het meest gastvrije horecabedrijf van Nederland waar de directie door de jury onder vuur wordt genomen. Dinsdag 8 januari volgt de wedstrijd om de meest gastvrije gastheer/gastvrouw van Nederland, woensdag 9 januari het NK Receptionisten en het NK Kasteleins.

Leerlingen

Op donderdag 10 januari vinden de finales voor de leerlingen plaats in drie categorieën: leerling-kok, -gastheer en -gastvrouw en -kastelein. In november en december vinden er op verschillende ROC’s voorrondes plaats om de finalisten te selecteren.

Om de wedstrijden zo realistisch mogelijk te maken, is er op de beursvloer een compleet vernieuwd podium gebouwd met wedstrijdkeuken, wedstrijdrestaurant en een wedstrijdcafé. Bezoekers kunnen hier live de wedstrijden volgen. Het podium biedt onderdak aan een aantal gastvrijheidsfinales, interviews en prijsuitreikingen in het kader van het Nationaal Kampioenschap Horeca.

Het complete wedstrijdprogramma is te vinden op www.koksgilde.nl, www.gastvrijheidsgilde.nl en voor leerlingen op www.horeca.nl.

Reageer op dit artikel