artikel

Topdesigners

Horeca

Voor de ontwikkeling van een ‘high/low’-concept nam Borek Parasols|Outdoor Furniture het bureau Bouwmeester Van Rens in de arm. De Naardense designers ontwikkelden een systeem waarmee stoelen en tafels op eenvoudige wijze in hoogte verstelbaar zijn.

Topdesigners

Het verbluffend eenvoudige systeem voorziet in twee rvs frames die in twee hoogteposities te verstellen zijn. Zo veranderen loungestoelen in comfortabele diningstoelen en de bijbehorende lage tafels in praktische eettafels. De stoelen zijn bekleed met weerbestendige stof. Dit duurzame Olefin is verkrijgbaar in lichtgrijs en antracietkleur. De fauteuils ogen huiselijk en comfortabel. Ze komen optimaal tot hun recht op een terras, patio of veranda van luxe hotels en restaurants. ,,Het concept van de collectie Toscana is een primeur op het gebied van terras- en tuinmeubilair’’, zegt Inge Boksteijn van Borek.

Na zijn premiumcollectie Metropolitan Lounge ging interieurdesigner Eric Kuster opnieuw aan de slag voor Borek. Met de outdoor-collecties Collins en Meridian bewijst hij wederom zijn eigentijdse stijl. De in sun loom uitgevoerde en fraai belijnde Collins-stoelen zijn in drie hoogtes uitgevoerd: lounge, low back dining en high dining. Meridian biedt naast twee modellen dining- en loungefauteuils een compleet aanbod in bijbehorende tafels. De ronde of rechte bladen zijn onder andere uitgevoerd in zwart geëtst glas.

Marcel Wolterinck is een aanwinst voor de selecte groep topdesigners waarmee Borek exclusief samenwerkt. Met de Samos-collectie geeft hij zijn signatuur af. Zijn voorkeur voor symmetrie is duidelijk te zien in de strakke witte aluminium stoelen en de drie meter lange tafel. Uiteraard voor buiten.

www.borek.eu

Reageer op dit artikel