artikel

Tortelli van pompoen

Horeca

Ingrediënten voor vier personen
150 gram vruchtvlees van pompoen’
20 gram fijngehakte amaretti-koekjes
50 gram uitgelekte en fijngehakte pittige vruchtencompote
1 volle theelepel mosterd
20 gram geraspte parmezaanse kaas
peper en zout
nootmuskaat
kaneel
kruidnagel

voor de pasta
1 heel ei (60 gram)
1 dooier (30 gram)
100 gram bloem
snufje zout

en verder
50 gram boter
20 gram geraspte parmezaanse kaas

Tortelli van pompoen

Bereiding
Kook de pompoen in water met wat zout en suiker tot het vruchtvlees zacht is. Wrijf het zachte vruchtvlees door een zeef. Als deze puree te waterig is, laat hem dan uitlekken in een doek. Voeg aan de puree toe de amaretti-kruimels, de vruchtencompote, de mosterd, kaas en de fijngemalen specerijen. Laat dit mengsel rusten op een koele plek terwijl u de pasta maakt.

Meng bloem en zout en voeg er achtereenvolgens het hele ei en de extra dooier aan toe. Kneed het mengsel zorgvuldig zodat een soepel deeg ontstaat. Rol het deeg met behulp van een machine of deegroller uit tot een dunne lap en snijd er met gekartelde deegsnijder vierkantjes van 8 cm uit.Leg een beetje van de vulling (ca. 6 – 8 gram) in het midden van elk lapje deeg en sluit de lapjes als volgt:

1) Vouw twee punten diagonaal tegen elkaar
2) Vouw dit driehoekje nogmaals dubbel
3) Druk het deeg goed aan langs de vulling.

Kook de tortelli in 5 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met boter en geraspte parmezaanse kaas.

Reageer op dit artikel