artikel

Tortilla’s

Horeca

Ingredienten:
250 gr masa harina
60 gr plantaardige margarine
1 tl zout
water
olie

of

175 gr volkorenmeel
75 gr maïsmeel (polenta)
60 gr plantaardige margarine
1 tl zout
water
olie

Tortilla’s

Bereidingswijze:
Zet van tevoren de margarine buiten de koelkast zodat het zacht kan worden.
Meng het (de twee soorten) meel, de margarine en het zout. Voeg er zoveel water aan toe tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed, verdeel het in stukjes ongeveer ter grootte van een pingpongbal. Rol ze uit tot platte rondjes met een doorsnede van ± 10 cm.

Verhit een (gietijzeren) koekenpan, bestrijk de pan licht met wat olie. Leg een deeglapje in de hete pan en bak het tot zich luchtbobbels aan de bovenkant vormen. Druk tijdens het bakken de bobbels met een spatel neer, zodat het hele deeglapje met de pan in aanraking komt. Keer de tortilla om en bak de andere kant op dezelfde manier. De baktijd is ongeveer 1 minuut per kant.

Hou tijdens het bakken de al gebakken tortilla’s warm in een platte schaal, bekleed met een schone doek of aluminiumfolie. Ze smaken natuurlijk het lekkerste als ze nog warm zijn.

Reageer op dit artikel