artikel

Tosti-recepten: Varieer met tosti’s en behaal extra omzet

Horeca

De tosti staat ongetwijfeld met stip op 1 als lunchgerecht. Maar waarom altijd alleen maar kaas, ham of hawai? We verzamelde voor u een veertigtal bijzondere tostirecepten.

Tosti-recepten: Varieer met tosti’s en behaal extra omzet

Appeltosti

Geschilde appel in schijfjes snijden en op het brood leggen, bestrooien met kaneel en suiker. Deze tosti kunt u na het bakken bestrooien met poedersuiker en garneren met vruchtjes.

Appeltosti Speciaal

Appel in schijfjes snijden en op het brood leggen, bestrooien met kaneel daar overheen een plakje kaas. Een aparte lekkernij.

Banaantosti

Een stuk banaan iets korter dan het brood in de lengte doorsnijden. Hieraan toevoegen aardbeienjam. De combinatie banaan-aardbei is fantastisch.

Banaan-Rumtosti

Als boven. Maar hieraan voegt u nog een weinig suiker, kirsch of rhum toe.

Etoiletosti

Appel in kleine stukjes snijden. Hieraan toevoegen kaneel, suiker en de rozijnen. Het geheel goed mengen en even laten staan. Voordat u dit mengsel op het brood plaatst eerst een kuil in het brood drukken.

Ananastosti

De plakken ananas goed uit laten lekken. Deze plakken besprenkelen met sherry. Kaas en ontbijtspek toevoegen.

Vruchtentosti

Hiervoor kunt u alle soorten vruchten gebruiken. Zorg ervoor dat de gebruikte vruchten niet te vochtig zijn, omdat anders niet een krokante tosti verkregen wordt. Aan alle soorten vruchten kunt u rum, cognac, kirsch e.d. toevoegen. Na het bakken kunt u de tosti opmaken met poedersuiker en vruchtjes om er een feestelijk geheel aan te geven.

Tomaattosti

Tomaat in schijven snijden en bestrooien met een snufje peper en zout. Hieraan toevoegen geraspte kaas en ontbijtspek.

Croque Monsieur

Hiervoor neemt u gemalen kaas en bestrooit deze met paprikapoeder. De plakjes ontbijtspek die u hieraan toevoegt kunt u eerst eventueel licht bakken.

Hamtosti

Ham in stukjes snijden en hieraan toevoegen tomatenpuree of tomatenketchup, zout en peper.

Hakatosti

Wanneer de sneetjes brood in de toaster liggen wordt de droge zijde lichtelijk besmeerd met ketchup. Hierop komt een plakje ham met daarop gemalen kaas en weer een plakje ham. Naar believen kunt u de ketchup ook achterwege laten.

Spektosti

Het ontbijtspek bestrooien met peper en paprikapoeder. Een weinig sherry toevoegen.

Levertosti

Gekookte lever in plakjes snijden, bestrooien met wat paper en zout, tot slot enige plakjes ontbijtspek toevoegen.

Levertosti Speciaal

Gebakken lever, plakjes spek, een weinig ui, zout, peper en peterselie; over het geheel wordt een klein beetje pindasaus gedaan.

Vleestosti Speciaal

U neemt hiervoor rund- of lamsvlees. Door dit vlees mengt u fijn gesnipperde ui, los geklopt ei, een klein beetje melk, fijngehakte peterselie. Het geheel maakt u met paneermeel tot een dikke brei. Met zout en vleeskruiden op smaak brengen.

Tartaartosti

U vermengt biefstuktartaar met eierdooier, mosterd, olie, peper, zout, fijn gesnipperde ui en paar druppels kruiden en azijn. Zo snel mogelijk bakt u de tosti want de tartaar mag niet gaar worden.

Duitse Tosti

Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken. Daarna voegt u een weinig witte wijn toe, en enige plakjes bacon, Frankfurster wordt en eventueel ham.

Italiaanse Tosti

Het rundergehakt maakt u aan met brood of paneermeel, ei, oude geraspte kaas, fijngehakte peterselie, een snippertje ui en tomaat. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Koolgehakttosti

Leg op het brood een blad gekookte witte kool. Hierop smaak gebracht gehakt, daarover weer een blad kool, indien gewenst een snippertje ui.

Koolgehakttosti Speciaal

Als boven, maar toegevoegd met van tevoren lichtelijk gebakken bacon of ontbijtspek.

Amerikaanse Tosti

Aan de ossehaas voegt u peterselie toe, het geel van en ei, een weinig olie, het geheel kruidt u goed.

Berlijnse Tosti

Een dikke plak corned-beef, gemalen kaas, bestrooien met peper en zout, fijngesnipperde ui en enkele druppels melk. Bakken op middelmatig gas.

Worsttosti

Hiervoor kunnen vele soorten gebruikt worden, zoals gekookte worst, Weense worsten, knakworstjes, palingworst e.d. eventueel met wat Franse mosterd garneren.

Worsttosti Speciaal

Als boven. Hieraan wordt toegevoegd: geraspte kaas, een weinig peper en zout en enige druppels witte wijn. ( Het verdient aanbeveling het vel van de worst te verwijderne.)

Loreinse Tosti

Een geklopt ei mengen met room. Geraspte kaas in stukjes gesneden ham of gerookte spek, zout en peper toevoegen.

Engelse Tosti

Hiervoor wordt witte bonen in tomatensaus genomen, de bacon die hieraan toegevoegd wordt kan naar believen eerst lichtelijk gebakken worden.

Witloftosti

De gekookte witlof goed laten uitlekken, op het brood legt u eerst een plakje ham, daarop de witlof verdelen, gemalen kaas er aan toevoegen, gemalen kaas daar overheen een plakje ham.

Macaroni-tosti

De gekookte macaronie goed laten uitlekken, hieraan toevoegen gefruite ui.

Macaroni-tosti Speciaal

Als boven maar met toevoeging van fijn gesneden ham, rookvlees, gefruit ui.

Bami-tosti

Alvorens de koude of warme bami op het brood te doen drukt men eerst een kuil in het brood. Met kip en/of ham maakt u er een extra lekkernij van.

Nasi-tosti

Als boven. Want ook met nassi maakt u een echte tosti lekkernij.

Madrileense Tosti

De in water gekookte rijst vermengt u met ansjovis, een klein beetje tomatenpuree, peper naar smaak toevoegen.

Muskaattosti

Een bechamel saus vermengen met fijn gesneden champignons, geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat.

Friandtosti

Oud brood en peperkoek weken in warme melk en goed fijn maken. Hieraan wordt honing, suiker en kaneel toegevoegd. Zorg dat het een stevige brei is.

Puddingtosti

De instant vruchtenpudding van tevoren klaarmaken en er enige druppel rum toevoegen.

Rogge-tosti

Leg op wit of bruin brood een iets kleiner plakje Friese roggebrood met daarop een dikke plak kaas. Tot slot nog een plakje Fries roggebrood.

Champignontosti

Champignons klein snijden en in boter lichtjes bruin braden. Saus bereiden door boter, melk en meel te mengen. Hieraan toevoegen gemalen kaas en het geheel goed mengen, kruiden en zout naar smaak toevoegen.

Champignontosti Speciaal

Gekookte champignons goed laten uitlekken. Vermengen met stukjes ham, fijn gesnipperde ui, peterselie. Op smaak brengen met peper en zout.

Garnalentosti

In geklopt ei mengt u de garnalen. Het geheel brengt u op smaak met wat peper en zout. Bakken op niet te hoog gas.

Pureetosti

Koude aardappelen fijn maken, hier kaneel, melk, peper en zout aan toevoegen. Het geheel goed mengen met een geklutst ei.

Pureetosti Speciaal

Als boven. Aardappelen, kaneel, een weinig melk, ei, peper en zout en het geheel goed mengen met stukjes vlees.

Kroket-tosti

Ook een kroket tussen het brood wordt een heerlijke tosti.

Aardappeltosti

De gekookte aardappelen goed fijn maken, vermengen met een fijngemaakt uitje, peterselie, een snufje nootmuskaa, peper, zout en het geheel goed mengen met een van tevoren geklutst ei. Eventueel garneren met mayonaise.

Sardine-tosti

De sardientjes ontgraten. Van een hard gekookt ei en room een gladde massa maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Vistosti

Makreel goed ontgraten, een beetje zout en peper toevoegen en u heeft een heerlijke vistosti.

Ragouttosti

Druk een kuil in het brood en vul deze met een koude ragoutvulling.

Chocolade-tosti

Cacaopoeder vermengen met ei en pindakaas totdat het een smeuige massa is, in een kuil van het brood doet u een flinke lepel hiervan.

Tosti Speciaal

Hiervoor neemt u in plaats van wit of bruin brood krenten- of rozijnenbrood. Als tussenvulling kunt u hiervoor het recept voor appeltosti of banaantosti gebruiken.

Reageer op dit artikel