artikel

Trucha a la navarra con mojo de cilantro

Horeca

Er is al eens gezegd dat Navarra de wereld heeft geleerd forel te eten. Dat is een beetje overdreven, maar deze eenvoudige manier van het bereiden van een forel is wel een streling voor de tong. In veel plaatsen in Spanje wordt de forel ‘en escabeche’ (gemarineerd) bereid. De hier toegepaste methode heeft echter onze voorkeur omdat de smaak heel puur blijft. Trucha a la Navarra con mojo de Cilantro, ofwel forel gevuld met serranoham en geserveerd met een koriandersaus.De wijze van opdienen, in de terracottaschaal waarin de forel in de oven gebakken wordt, geeft het geheel, buiten alleen een Spaanse smaak, ook een bijzonder Spaanse sfeer.De beste olie om te gebruiken is een olijfolie waarin knoflooktenen met Spaanse pepers enkele dagen getrokken hebben.

Trucha a la navarra con mojo de cilantro

Ingrediënten
1 forel van circa 350 g, schoongemaakt, met kop
100 g serranoham
1 bosje verse peterselie
3 tenen knoflook
knoflookolie
citroensap
peper en zout

Mojo de Cilantro (3 dl):
1,5 ml zout
6 teentjes knoflook
0,5 paprika, middelgroot
24 cl koriander
15 cl olijfolie, extra virgin
4,5 cl wijnazijn

Bereidingswijze:
Mojo de Cilantro: Maak alle ingredienten met de staafmixer fijn en roer er de olie en de azijn door.Forel: snijd de serranoham aan kleine blokjes. Hak de peterselie. Snijd de knoflookteentjes aan plakjes.

Bestrooi de buikholte van de forel met peper en zout en besprenkel met citroensap. Vul de holte met een mengsel van blokjes serranoham en gehakte peterselie. Druk de vis goed dicht. Bestrooi de vis met schijfjes knoflook en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Gaar de vis in circa 20 minuten in de oven op 175°C. Dien hem daarna direct op met Mojo de Cilantro.

Ingrediënten
1 forel van circa 350 g, schoongemaakt, met kop
100 g serranoham
1 bosje verse peterselie
3 tenen knoflook
knoflookolie
citroensap
peper en zout

Mojo de Cilantro (3 dl):
1,5 ml zout
6 teentjes knoflook
0,5 paprika, middelgroot
24 cl koriander
15 cl olijfolie, extra virgin
4,5 cl wijnazijn

Bereidingswijze:
Mojo de Cilantro: Maak alle ingredienten met de staafmixer fijn en roer er de olie en de azijn door.Forel: snijd de serranoham aan kleine blokjes. Hak de peterselie. Snijd de knoflookteentjes aan plakjes.

Bestrooi de buikholte van de forel met peper en zout en besprenkel met citroensap. Vul de holte met een mengsel van blokjes serranoham en gehakte peterselie. Druk de vis goed dicht. Bestrooi de vis met schijfjes knoflook en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Gaar de vis in circa 20 minuten in de oven op 175°C. Dien hem daarna direct op met Mojo de Cilantro.

Reageer op dit artikel