artikel

Tv-crew neemt bezit van hotel Apple Park

Horeca

72 gasten drie maanden lang in je hotel. En ook nog bekend van tv. Daar wilde Benoit Wesly, eigenaar van hotel Apple Park Maastricht, graag wat extra’s voor doen.

Tv-crew neemt bezit van hotel Apple Park

Dus liet hij voor de crew van het nieuwe SBS6-tv-programma Big Diet jacks maken met de logo’s van het programma en natuurlijk van hotel- en restaurantformule Applebee’s.‘
Ik had het idee mijn eigen logo’s klein op de jacks te plaatsen. Maar de mensen van EndeMol hebben ze vergroot. Daar ben ik natuurlijk wel blij mee, maar zelf had ik dat niet gedurfd.’ Wesly weet echter hoe je pr moet bedrijven. De crew op de foto in zijn zaak! ‘Het programma gaat over afvallen, maar ik hoop toch dat deze mensen het hier zo naar hun zin hebben, dat ze een paar kilo aankomen.’

Dikke mensen
Big Diet wordt twaalf weken lang uitgezonden vanuit Château l’Ermitage in Valkenburg. Twaalf dikke mensen moeten proberen, onder voortdurende cameracontrole, zo veel mogelijk af te vallen. Kok Albert Kooy van Café Rotterdam zorgt vijf dagen per week voor maaltijden met 1200 calorieën voor de vrouwen en 1500 voor de mannen. De ingrediënten worden betrokken van sponsor Hanos.
Waarom de crew niet in Valkenburg maar in Maastricht logeert, legt Wesly graag uit: ‘We kennen elkaar uit de tijd dat ik samen met Joop van den Ende in het Circustheater in Scheveningen zat. John de Mol logeerde hier een maand geleden en hij vond het een heel bijzonder hotel. Daar ben ik beslist trots op, want die man logeert toch op veel plaatsen.’

Spannend
Wesly vervolgt: ‘Het zal voor ons trouwens wennen zijn: drie maanden dezelfde gasten in een hotel, dat maak je niet vaak mee. Daar ga je anders mee om. Bovendien werken de mensen in ploegendiensten, dus we zullen continu service moeten bieden. Ik vind het wel erg spannend en ben onder de indruk van de capaciteiten van met name producer Albert Kampjes. Die man zou zo een topfunctie in de horeca kunnen krijgen.’
Wesly’s team toonde meteen flexibiliteit: toen de eerste maaltijd voor de crew, bereid door twee ingehuurde huisvrouwen uit de regio, tegenviel, liet hij direct nieuwe maaltijden op de werklocatie bezorgen die bijzonder in de smaak vielen.

Reageer op dit artikel